Str. Dr. Calistrat Grozovici, Nr. 1, Sector 2, București

secretariatinbi@mateibals.ro

021 201 09 80

Secţia clinică V – boli infecţioase adulţi

Clădire: Pavilionul 3, Parter și Etaj 1

Șef Secție: Conf. Dr. Elisabeta Benea – medic primar

Servicii

Medicii specialisti si primari de boli infectioase de pe sectia Adulti 5, împreună cu tot personalul medical de pe secţie participă la:

  • Servicii de asistenţă medicală persoanelor imunocompetente precum şi persoanelor cu imunodepresii de cauze diferite care asociază simptomatologie sugestivă pentru boli infecţioase de etiologie virală sau bacteriană, cu microorganisme susceptibile la terapia specifica existentă sau cu microorganism cu niveluri variabile de rezistenta la antivirale sau la antibiotice.
  • Diagnosticul pozitiv şi diagnosticul diferenţial al afecşiunilor asemănătoare, cu întreprinderea demersurilor necesare pentru precizarea agentului etiologic în fiecare caz în parte.
  • Îngrijim mai ales boli infectioase ale sistemului nervos central (meningite, encefalite), infecţii de tract respirator inferior (pneumonii şi bronhopneumonii), infectii ale aparatului cardio-vascular (mai ales endocardite acute si subacute), infecţii intra-abdominale şi hepatobiliare, infecţii ale tractului urinar, infecţii ale tegumentelor şi ţesuturilor subcutanate, infecţii sistemice, precum şi alte boli infecţioase de tip tetanos, botulism, infecţie cu SARS-CoV2 (forme medii si forme severe), etc.
  • Acordam asistenta medicala înalt calificată persoanelor cu imunodeficienţă dobândită. Îngrijirile acordate cuprind confirmarea diagnosticului, încadrare clinico-imunologică, iniţierea terapiei antiretrovirale în funcţie de particularităţile pacientului, monitorizarea periodică a eficienţei terapiei antiretrovirale cu adaptarea acesteia în funcţie de necesităti şi/sau cu simplificarea acesteia pentru creşterea aderenţei la terapie, asigurarea profilaxiei post-expunere precum şi a profilaxiei pre-expunere.
  • Se asigura diagnostic pozitiv şi diferenţial pentru toate bolile infecţioase şi/sau neoplaziile asociate infecţiei HIV/SIDA, cu tratamentul acestora şi cu profilaxie primară sau secundară, după caz.
  • Îngrijim pacienti cu diverse infecţii virale care determină tablou clinic zgomotos şi/sau complicaţii la pacientul adult: rujeola, rubeola, infecţii cu herpesviridae (herpes simplex 1 si 2, vv. varicelo-zosterian, v. Epstein Barr, CMV, herpes virus uman nr.8), infecţii cu virusuri gripale, hepatite acute virale, hepatite cronice de etiologie virala, infecţie HIV, infecţie SARS-CoV2, etc.
  • Îngrijim pacienţi cu diverse infecţii bacteriene care necesită tratament cât mai corect cu antibiotice, inclusiv infecţii cu germeni cu niveluri înalte de rezistenâă la antibioticele clasice.