Str. Dr. Calistrat Grozovici, Nr. 1, Sector 2, București

secretariatinbi@mateibals.ro

021 201 09 80

Secţia clinică IX – boli infecţioase copii

' ); } ?>

Clădire: Pavilionul IV, etajul I, corpurile B1, B2, A3

Șef Secție: Conf. Dr. Gh. Jugulete – medic primar

Descriere

Secția clinica IX Boli Infecțioase – Pediatrie este parte a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, care asigură servicii medicale cu spitalizare continuă. Secția funcționează în Pavilionul IV, etajul I, corpurile B1, B2, A3, prevăzută cu saloane și rezerve medicale de 2, 3 sau 4 paturi.

Dotări și servicii

Secția are în dotare 30 paturi adulți și 15 paturi copii (10 copii preșcolari și 5 nou-născuți), pentru afecțiuni în specialitatea boli infecțioase – regimul actual de funcționare fiind temporar ca secție de linia I pentru pacienți covid 19, datorită situației epidemiologice particulare – pandemie.
Fiecare salon este prevăzut cu baie proprie cu toaletă, chiuvetă și cabină de duș precum și dispenser cu săpun și dezinfectante precum și mobilier (noptiere, dulap, frigider, televizor)
De asemenea saloanele sunt prevăzute cu plinte ce conțin prize pentru oxigenoterapie și vacuum (30 prize funcționale);
În condițiile actuale de pandemie secția a fost reorganizată cu circuite epidemiologice și spațiu de decontaminare (SAS) necesare pentru protecția personalului medico-sanitar.
Secția funcționează cu personal medico-sanitar specializat, conform autorizației de funcționare a institutului, cadrele medicale desfășurând activitatea conform fișei postului și contractului de muncă
Secția funcționează în regim special, secție COVID 19 de linia I, actualmente fiind internați numai pacienți cu covid 19.
De asemenea secția este dotata pentru situații de urgență cu trusă specială și defibrilator, aparat EKG precum și cu aparat de detecție a venelor pentru pacienții cu abord venos dificil și detector pentru concentrații crescute ale oxigenului în aerul atmosferic din saloane.

Tratamentul și recoltarea analizelor la pacienți se fac în condiții de siguranță conform protocoalelor institutului, folosind aparatura de înaltă performanță (stații monitorizare, injectomate, volumate, pulsoximetre, tensiometre).

Secția colaborează cu departamentele institutului pentru definitivarea diagnosticului și aplicarea tratamentului de specialitate (radiologie, laboratoare microbiologie, genetică, virusologie, biochimie, hematologie, imunologie, CT/RMN) precum și cu alte departamente medicale din institut (TI, ORL, Oftalmologie, Dermatologie, Neurologie). Pentru situațiile care necesită consulturi interdisciplinare colaboram conform convențiilor încheiate de institut cu alte specialități (chirurgie, cardiologie, hemato-oncologie, etc).