Str. Dr. Calistrat Grozovici, Nr. 1, Sector 2, București

secretariatinbi@mateibals.ro

021 201 09 80

Acces presă

Reglementare acces presă

Accesul reprezentanților mass-mediei se face cu permis de vizitare, numai pe baza legitimației de acreditare și a documentului de identitate, precum și cu acordul managerului spitalului, în urma unei solicitări scrise sau telefonice.

Reprezentanții mass-mediei pot filma în spitale numai în spațiile pentru care managerul și-a exprimat acordul în mod explicit, iar intervievarea pacienților sau filmarea acestora se poate face numai in condițiile legii (obținerea consimțământului informat al pacientului privind filmarea/fotografierea).

Managerul de spital desemnează prin decizie un purtător de cuvânt al instituției, aceasta fiind singura persoană care îi însoțește pe reprezentanții mass-mediei, pe durata prezenței acestora în incinta spitalului.

Accesul în secțiile spitalului va fi restricționat și acordat doar cu avizul șefului de secție.

Pentru evenimente medicale deosebite (accidente rutiere, accidente de muncă, accidente casnice, calamități etc.), reprezentanții mass-media vor avea acces în spital pe la intrare Triaj și vor fi primiți în holul intrare-triaj.

După stabilizarea pacienților și obținerea unui diagnostic de internare, toate informațiile solicitate de presă vor fi comunicate de către purtătorul de cuvânt al spitalului.
Toate informațiile solicitate vor fi date sub rezerva codului deontologic și ținând cont de Legea 46/2003, privind drepturile pacienților – acceptul pacientului sau al aparținătorilor.

Persoană desemnată în relații cu presa

Dr. Adrian Gabriel Marinescu – Director Medical

E-mail: director.medical@mateibals.ro

Telefon: 021.201.09.80 interior 1100